Tastatur funktioner i MERA

Titellinien.

Titelliniens menupunkter kan via tastaturet åbnes ved brug af <Alt> + det bogstav i titelmenuen som er understreget. ønsker man f.eks. at åbne Vis menuen, brug <Alt> + V tasterne og vælg herefter undermenu emne/funktion med piletasterne.

Menuerne.

Når der er valgt et menupunkt i titellinien, vil der ofte rulle en menu ned med alle menuens emner/funktioner. Disse kan vælges ved igen at taste det bogstav eller tal som er understreget. Hver af menuens emner kan have undermenuer hvor samme tastatur funktion er gældende.

<Alt> Tasten.

Brug <Alt>-tasten + en af piletasterne til at bladre frem og tilbage i de sidst aktive MERA vinduer. Det er muligt at bladre i det antal vinduer som er defineret i Settings.

<Esc> Tasten.

Brug <Esc>-tasten til f.eks. at lukke dialogbokse, MERA’a kalender, eller aktiver MERA funktionen Trans

Tab og piletasterne.

Med Tab-tasten kan der rykkes et felt frem, brug piletasterne til at rykke et felt op eller ned. Brug Shift + Tab-tasten til at rykke et felt tilbage.

Page-up + Page-down tasterne.

Page-up og Page-down tasterne gør det muligt at "scrolle" op og ned i f.eks. lange bilag, navnelister ( herunder kunder, leverandører, medarbejdere mv. ) Ved oprettelse af bilag, faktura mv. er det vigtig at gemme det indtastede ( via <Enter> tasten )inden man taster Page-down for at skrive mere. Ellers vil det indtastede blive slettet.

Hvis der på formen ( MERA-billedet/vinduet) findes en subside bruges <Ctrl> + Page-up og Page-down for at bladre herimellem.

Hos mera.dk anvender vi cookies. Læs  Hide